Pražská 50 má nový traťový rekord

náhled souboruPřes sedm stovek sportovců se sešlo v září na startu nejmasovějšího závodu v Praze, cyklistické Author Pražské padesátky. Na trať se spolu s nimi vydal tradičně primátor Bém, který závod odstartoval, náročnou trať plnou sjezdů a stoupání si letos vyzkoušel i starosta Tomáš Chalupa.

Vítězem závodu se stal časem 1:31:20 hod. Jan Hruška, účastník největších cyklistických závodů na světě a vítěz několika etap Tour de France, Giro de Italia a Vuelty. Svým časem vytvořil nový časový rekord závodu. Pozici vítězky ženské kategorie i přes defekt na trase obhájila nestárnoucí Kája Polívková časem 1:58:31 hod. Primátor Bém skončil časem 2:10:25 hod. na 222. místě.

Trať si letos vyzkoušely i olympijské legendy, lyžaři Benc, Nyč a úspěšný cyklista Bečvář. Mužský tým Prahy 6 skončil čtvrtý, pouhých jedenáct minut právě za týmem olympijských legend. Ženy týmu Prahy 6, kde nechyběla manželka primátora Radka Bémová, si dokonce vyjely bronzovou příčku. Tým Městské policie Praha 6 dojel na 24. místě. Návratem do seriálu Author Maraton Tour získala Pražská padesátka dalších téměř 300 účastníků, ale také bohatý doprovodný program, který zaujal nejenom účastníky závodu, ale i fanoušky.