Světélka se vrátí na přechod

Mírné zděšení mezi obyvateli Dejvic vzbudilo frézování přechodu pro chodce u menzy ČVUT v ulici Jugoslávských partyzánů.

Přechod byl vybaven světelnými diodami, které upozorňovaly na chodce na přechodu, a ty též zmizely. Lidé se domnívali, že je to jedna z akcí magistrátu, kdy docházelo k rušení přechodů vedoucích přes tramvajové koleje. V Dejvicích se naštěstí jednalo jenom o opravu.

Přechod se světelnými diodami je jediný v Praze, který byl instalován na takto frekventované komunikaci. Časem se ukázalo, že podloží vozovky je špatné a způsobuje na osvětleném přechodu poruchy. „V září došlo ze strany magistrátu k opravě podloží vozovky v místě přechodu.  Také světelné diody, které jsou nyní v opravě, se do přechodu vrátí. Čeká se na komponenty z Německa,“ informovala vedoucí odboru dopravy radnice Prahy 6 Dana Charvátová. Světla budou v nových izolacích a poruchy by se neměly opakovat. „Blikající přechody jsou novinkou nepoužívanou ani ve světě, vychytáváme chyby,“ dodala Charvátová. Blikající přechod by měl být v provozu opět v první polovině října.

Druhý přechod s diodami je v Pra-ze 6 v Ruzyni, naproti škole T. G. Masaryka.