Caramelka tančí přes oceán do Prahy

Taneční soubor Caramelka z Prahy 6 se představí neobvykle při celovečerním tanečním představení „Přes oceán do Prahy“. Koná se 22. listopadu od 19 hodin v Městské knihovně v Praze 1.

V tanečním pásmu se představí 35 tanečníků ve věku od 7 do 17 let v choreografii Jarmily Vašákové a Jiřího Vašáka ml., dále hudební country skupina Berušky, houslista Luděk Lerst a bubeník Petr Krejčí. Večerem provází Miroslav Konvalina.

Taneční soubor Caramelka je zaměřen na americké lidové tance. Z původně historického tance vzniklo moderní taneční odvětví. Taneční styly jako clogging, line dance, square dance se šíří po celém světě. Caramelka prezentuje tyto taneční styly ve své tradiční podobě a hlavně v současné moderní formě. Dostává se mnohem dál – již není pouhým napodobitelem, ale přímo tvoří a objevuje možnosti kombinace tance, rytmů a hudby.

Projekt se koná s finanční podporou hl. m. Prahy, městské části Praha 6, pod záštitou starosty Prahy 6 Mgr. Tomáše Chalupy a ve spolupráci s Americkým centrem, Velvyslanectví Spojených států amerických v Praze.Vstupenky lze rezervovat na www.caramelka.cz