www.jakdoskoly.cz poradí rodičům školáků

náhled souboruNové internetové stránky www.jakdoskoly.cz, které spustila v říjnu radnice Prahy 6, jsou tentokrát zaměřeny na školáky a jejich rodiče.

Přehledný portál nabídne nejen seznam základních škol včetně jejich profilů, ale i aktuální informace, zajímavosti o akcích a výstavách na školách, o zájmových kroužcích, dětských hřištích, nechybí zde důležité kontakty a zajímavé odkazy. 

„Naší snahou bylo vytvořit přehledný, ucelený a systematický mechanismus, ve kterém by se rodiče jak předškolních, tak i školních dětí snadno orientovali a dozvěděli se vše podstatné, co potřebují,“ vysvětluje radní pro školství Ondřej Balatka. „Oba informační portály obsahují kompletní informace o rodičovské péči, zejména kontakty, adresy, odkazy na webové stránky a představují jednotlivé školky a školy včetně jejich hodnocení,“ popisuje radní.

Stránky jakdoskoly.cz totiž navazují na úspěšný portál jakdoskolky.cz spuštěný letos na jaře. Na nových stránkách rodiče i děti naleznou kontakty nejen na obecní školy, ale i soukromé, umělecké či speciální, pedagogické poradny či důležité legislativní předpisy, ale i možnosti trávení volného času, modul poruch učení, informace o šikaně a týrání nebo drogové prevenci. Pro děti a jejich učitele angličtiny je určen modul mezinárodní spolupráce – výuka jazyků. Nechybí ani oblíbená rubrika videoškola, ve které je každá základní škola z Prahy 6 zastoupená videosnímkem.

Nový portál je přehledný a plný informací a odkazů.