Semafor bilancuje a chystá Kytici

Divadlo Semafor se ohlíží a bilancuje. V letošním roce hraje již padesátou divadelní sezónu. Té je věnováno představení „50 a co dál“, které se na repertoáru objevuje vždy jednou za měsíc.

„Jde o jakési leporelo složené z písniček, humoru, scének i besed s diváky,“ říká o představení ředitel divadla Václav Marek. Lídrem představení je Jiří Suchý, který si do pořadu zve svoje hosty, umělce, kteří se během padesáti let na tvorbě Semaforu podíleli. „Přestože má představení stejný název, bude pokaždé jiné,“ doplňuje Marek.

Podobně retrospektivní je i kabaretní představení Šlitr s námi a zlý pryč, se kterým Semafor padesátou sezónu na podzim zahájil a věnuje se v něm zejména hudbě Jiřího Šlitra, Jiřího Suchého, Ferdinanda Havlíka a Vladimíra France, nebo crazy komedie Já jsem otec Bemle. „Těší nás, že tato představení bývají vyprodaná,“ dodává ředitel Marek. Na začátku března Semafor představí další premiéru s názvem Dnes večer v hotelu Modrá Hvězda: „Je to hudební revue plná foxtrotu a humoru, ve které hraje celý ansámbl Blue star se sólisty a hlavně hlavními protagonisty panem Suchým a paní Molavcovou.“

Semaforskou událostí letošního roku by se mělo stát nové uvedení staré známé Kytice, kterou si divadlo upravilo do „semaforského stylu“. „Uvedení Kytice je plné velkých očekávání, těšíme se, co na ni řeknou diváci,“ říká Marek a dodává, že sám je nadšený z hudby Ferdinanda Havlíka, která Kytici provází. Muzikálové představení na motivy Erbenových balad bude textově a hudebně stejné, inscenačně však nové. Není náhoda, že právě Kyticí oslaví divadlo padesátiny. „Je to nejúspěšnější představení v historii divadla Semafor, mělo na 600 repríz,“ upozornil principál Jiří Suchý. Na předpremiérová představení se diváci budou mít možnost podívat již v červnu, slavnostní premiéry se dočkají v září. V listopadu pak energií hýřící Jiří Suchý slibuje návrat „Jonáše“ na divadelní prkna.