46. ročník Techfilmu na ČVUT

Městská část Praha 6 získala do svého kulturního kalendáře nejstarší festival odborných, populárně-vědeckých a vědeckých filmů v Evropě, který se koná na ČVUT.

46. ročník mezinárodního festivalu TECHFILM a 4. ročník mezinárodní konference EMTECH je ojedinělou, prestižní kulturně-vzdělávací akcí. Od 16. do 20. března se denně od 9 – 14 hod. v sálech Kongresového centra Masarykovy koleje ČVUT (Thákurova 1) konají projekce snímků o vědě, technice, umění a životním stylu, přednášky a prezentace na aktuální téma. Vstup na akce je volný.

Hlavním organizátorem mezinárodní akce je fakulta elektrotechnická. Osobní záštitu převzal rektor prof. Havlíček a starosta Tomáš Chalupa. Cílem akce je propojení tradice festivalu TECHFILM – projekcí nejnovějších snímků z oblasti vědy, techniky a umění s novodobou ambicí konference EMTECH – tedy nalézt cestu k vytvoření „specializovaného“ kulturně-vzdělávacího fóra na ČVUT v Praze, které upozorňuje nejen na kvality studia na škole a následné uplatnění absolventů na trhu práce, ale podtrhuje důležitost technického vzdělávání pro současnost i naši budoucnost.

Program