Dejvické El Niňo nemá v Praze konkurenci

Letošní přebor Prahy jednotlivců ve stolním tenisu potvrdil to, co již předtím naznačily výsledky soutěže družstev: naprostou suverenitu dejvického vrcholového střediska ping pongu SKK El Niňo při Stavební fakultě ČVUT, i jeho mládežnických odnoží TCC Praha VI a SK DDM Kotlářka E. N. ve všech mužských kategoriích.

Nepřekvapilo vítězství Dimitrie Prokopcova, dnes již českého občana, v kategorii mužů, spíše stříbro nadějného juniora Michala Obešla, který v semifinále zdolal po dramatickém boji 3:2 finalistu mezinárodního vánočního turnaje Josefa Šimončíka a spolu s ním zvítězil i v soutěži čtyřher před dalšími reprezentanty Prokopcovem a Konečným.

V dorostencích se mezi tři medailisty SK DDM Kotlářka Michala Tomečka, Jana Svobodu a Denise Bareše vklínil jen Michal Kubát ze Slavoje Praha. Ve čtyřhrách se stěhovaly všechny medaile do Dejvic. Stejně tak ve starších žácích. Tomáš Málek, David Bochňák, Jakub Harapát. A stejná jména ve čtyhře získala zlato a bronz. V nejmladší kategorii zatím jednotlivci na medaile nedosáhli, ale příslibem jsou stříbrná medaile Kožíška s Macháčkem a bronz dvojice Špaček a Zvolánek.

Přestože ženská složka není doménou El Niňa, mezi medailistkami z tradičních klubů dosáhly na stupně vítězů z dejvického klubu Jitka Vyvadilová v kategorii dorostu jako třetí ve dvouhře, ve čtyřhře i mixu, druhá Anežka Kotrbová ve starších žákyních, podobně Tereza Bútorová v mladších žákyních. Otázkou zůstává, zda tyto ojedinělé dívčí talenty vymění s věkem i své mateřské stáje nebo dejvické El Niňo zahrne i ženský vrcholový stolní tenis do svého programu. V každém případě o kvalitách výchovy talentů v dejvické ping-pongové základně není pochyb.


Mladý Michal Bútor patří spolu se svou sestrou k oddílovým nadějím.