Na ZŠ Petřiny-jih se soutěží v aerobiku

V únoru se na ZŠ Petřiny-jih uskutečnil „Valentýnský postupový master class“ v aerobiku.

Tato soutěž je jedinečná v tom, že se jedná o postupovou soutěž na Mistrovství České republiky, které se bude konat 31. května. Soutěž byla určena všem dětem, které mají rády pohyb a věnují se aspoň na základní úrovni aerobiku.

Díky této soutěži, kterou škola uspořádala ve spolupráci s Českým svazem aerobiku, měly děti šanci nejen potkat známé osobnosti z tohoto sportovního odvětví, ale zároveň měly možnost změřit své síly a schopnosti s dětmi, které se aerobiku věnují již na sportovní úrovni.

Celé nedělní zápolení zahájila radní Ingrid Kejkrtová a ředitelka školy Milena Koreňová. Soutěž se konala poprvé a měla velký úspěch nejen mezi soutěžícími, ale i mezi diváky. Mezi lektory aerobiku nechyběli naši současní závodníci Monika Krajčová, Daniel Komarov či Pavel Sirotek. Zatímco Valentýnská soutěž si na ZŠ Petřiny-jih teprve najde svoje místo ve sportovním kalendáři, v dubnu se na stejném místě uskuteční již jubilejní 5. ročník Petřinského poháru v aerobiku. Soutěž je každoročně veřejná a určena pro všechny děti od mateřské školy po deváté třídy a nechybí ani kategorie pro rodiče a kamarády.

5. ročník Amatérské soutěže v aerobiku jednotlivců pro všechny děti ve věku 6-15 let z Prahy 6.
Soutěží se ve 4 věkových kategoriích, děti cvičí pod vedením instruktora a porota hodnotí techniku, kondici, schopnost zachytit choreografii a celkový dojem. Na nejlepších 5 čekají diplomy, medaile a ceny. Speciální kategorie pro maminky, tatínky i kamarády nad 16 let.

Termín: 18. dubna
Místo: Sportovní hala ZŠ Petřiny - jih, Šantrochova ul. č. 1800/2, Praha 6
Termín pro přihlášení: do 10. dubna
Formulář pro přihlášení ke stažení na oficiálních webstránkách soutěže Adresa na webu: http://www.petrinskypohar.cz

Adresa pro přihlášení a dotazy: petrinsky.pohar@centrum.cz
Případné další dotazy Vám ráda zodpoví hl. pořadatel: Katka Černá na tel.: 604 420 431 i na mailu: katka_cerna@quick.cz