Písecká brána dostala roli ve filmu

V únoru se natáčel v Písecké bráně 68. díl třetí řady (celkem již 500. díl) oblíbeného seriálu televize Prima VKV - Velmi křehké vztahy.

Od rána probíhaly přípravy početného štábu, který připravil v prostorách brány scény několika obrazů, které po příchodu oblíbených herců Jana Revaie a Alice Bendové (na snímku) začal zkoušet a natáčet zkušený režisér Vladimír Drha, jeden z nejvýraznějších představitelů české filmové a televizní tvorby. Na place byli i další představitelé titulních rolí seriálu jako například Dáša Bláhová, Eva Novotná, Jan Maléř, Roman Štolpa a mnoho komparzistů. „Nemohu bohužel prozradit zajímavou a překvapivou zápletku tohoto dílu, který se bude vysílat v dubnu,“ říká provozovatel Písecké brány Petr Mändl, který lituje, že kvůli sněhu mohla být brána natočena jen z interiéru.

„Diváci se nicméně mohou těšit na nečekané rozuzlení křehkých vztahů seriálových hrdinů natočených v Písecké bráně.“ Nápovědou by mohla být snad jen skutečnost, že barokní prostory Písecké brány jsou pro Pražany oblíbeným místem svatebních obřadů.