Praha 6 představila nové služby na svém webu

Radnice Prahy 6 připravila pro návštěvníky svých internetových stránek nové služby. Uspět s nimi chce také v krajské soutěži Zlatý Erb o nejlepší webové stránky. Praha 6 tak veřejnosti nabídla například systém elektronických grantů.

Dárečkem pro zájmové organizace a podnikatele z Prahy 6 je pak bezplatná textová inzerce, kterou mohou využívat na www.praha6.cz. Služba je určena pouze pro živnostníky, podnikatele, spolky, zájmové kluby a organizace se sídlem na Praze 6. Každý, kdo má zájem o záznam v katalogu či krátkou prezentaci zdarma, se může zaregistrovat na www.praha6.cz/textova_inzerce_zdarma.html. Pomocí jednoduchého formuláře lze v systému zadat i více různých inzerátů, zobrazovat se bude vždy jen jeden, dle data zadání. „Z kapacitních důvodů se na portálu zobrazuje maximálně 5 inzerátů. Pokud je přihlášeno více jak 5 inzerátů, zobrazují se střídavě v intervalech,“ vysvětlil mluvčí radnice Martin Šalek.

Pro přihlášení používá klient své IČO, které je automaticky kontrolováno z databáze ARES. Pokud sídlo klienta není na Praze 6, systém mu přihlášení neumožní. „Chceme využít obrovskou návštěvnost našeho portálu pro podporu a prezentaci lokálních zájmových organizací, sportovních klubů, kulturních zařízení, ale i živnostníků a podnikatelů,“ uvedl Šalek.

www.praha6.cz/granty

Zcela novou elektronickou službou jsou i e-granty. „Cílem je zprůhlednit úkony související s vyhlašováním grantů v jednotlivých oblastech, zjednodušit administraci vyhlašování grantů, hodnocení žadatelů a vyhlašování výsledků,“ ubezpečuje Šalek. Systém sjednocuje postupy a požadavky, které se u různých odborů značně lišily. „Údaje, které uchazeč o sobě uvádí v rámci žádosti o grant, jsou automaticky kontrolovány z databáze. Systém vůči administrátorovi automaticky oznamuje, kdy skončila lhůta vyhlášení, kdy nastala lhůta pro hodnocení žádostí a kdy nastala lhůta pro vyhlášení výsledků,“ vysvětluje výhody tiskový mluvčí radnice. Žadatelé, kteří se jednou přihlásí do evidence o grant, jsou pak u nově vyhlašovaných grantů automaticky emailem informováni o nových grantech a o vyhlášených výsledcích.

Lidé od nás zaujali

Mezi novinky na webu Prahy 6 patří i rubrika medailonků osobností z Prahy 6, nazvaná Lidé od nás. www.praha6.cz/medailonky.html Zahrnuje pravidelně doplňované vzpomínky a názory různých osobností, které chtějí a mají co říci k Praze 6. Portréty a rozhovory jsou převzaty z různých médií či z osobních setkání. Rubrika Lidé od nás má od října loňského roku 43 profilů zajímavých spoluobčanů, mezi něž patří umělci, sportovci nebo představitelé nejrůznějších institucí. Zároveň se za tu dobu stala čtvrtým nejnavštěvovanějším odkazem na stránkách radnice.