Brána volného času dokořán: vyberte tu správnou aktivitu

náhled souboruVáháte, zda by se Vaše dítě mělo věnovat hudbě, tanci, malování nebo zpěvu? Nemůžete si vybrat, zda je lepší oddíl skautu nebo turistiky? Gymnastika nebo balet? Přijďte nechat Vaše dítě, ať si vybere samo. Pobavte se s vedoucími kroužků a oddílů. 

Praha 6 pořádá 13. května od 12 do 18 hodin v prostorách Písecké brány a jejím okolí festival Brána volného času dokořán. Festival bude přehlídkou organizací pracujících s dětmi v Praze 6, jak volnočasových, tak sportovních. Organizace budou představovat svou činnost široké veřejnosti, a hlavně své cílové skupině – dětem předškolního věku a prvního stupně ZŠ (od 3 do 11 let) a jejich rodičům. Děti budou mít možnost vyzkoušet si nejrůznější aktivity z jejich nabídky. Každá ze šestnácti vystavujících organizací bude mít vlastní stánek, jehož součástí bude workshop či výtvarná, sportovní nebo jiná zábavná aktivita, kterou si děti mohou zkusit na vlastní kůži. Naskytne se jim tak možnost zjistit, co je zajímá a baví, případně se společně se svými rodiči rozhodnout pro kroužek či oddíl, do kterého se přihlásí.

V rámci odpoledne bude probíhat soutěž „Ukaž, co umíš“. Děti obdrží u stánků za každou splněnou aktivitu razítko, po nasbírání určitého počtu razítek, mají nárok na drobnou odměnu a účast při závěrečném slosování.

Svoji činnnost budou organizace prezentovat také na pódiu uvnitř otevřené Písecké brány. Představí se dětské taneční, pěvecké či divadelní soubory z Prahy 6, návštěvníci se mohou těšit na ukázky moderní gymnastiky, exhibici karate, hip hop vystoupení nebo minikoncert žáků hudební školy. Vystoupení bude moderovat Naděžda Hávová, redaktorka Radiožurnálu, která v rozhovorech jednotlivé organizace přiblíží více.