Děti z Bílé pomáhaly potřebným

náhled souboruDěti ze základní školy v Bílé dokážou pomáhat ostatním. Také díky celoškolnímu projektu „Nejsme tu sami“, který skončil charitativním bazarem. Děti na něm vybraly téměř sedmdesát tisíc korun pro potřebné. 

Bazaru předcházela náročná práce. Děti se ve třídách seznamovaly s dvacítkou neziskových organizací, které pomáhají handicapovaným lidem, dětem z problémových rodin, cvičí psy pro nevidomé, starají se o válečné veterány a podobně.

Jednotlivé třídy pak nadace navštívili a seznámili se s jejich prací, aby ji mohli prezentovat návštěvníkům dobročinného bazaru. Na něm pak prodávali nejen své hračky a knížky, ale i vlastnoručně vyráběné keramické pejsky s magnety, nebo pizzu, kterou sami napekli. Projekt hýřil nápady: „Děti z 2.A získávaly peníze na invalidní vozík pro Lukáška pro Nadaci Charty 77 tak, že Lukáška nakreslily, obraz rozstříhaly na 100 dílů a návštěvníci si za 10 korun mohli dílek do obrazu nalepit a na vozík přispět,“ říká ředitelka školy Maja Bihelerová s tím, že na vozík nakonec putuje téměř sedm tisíc korun. „Z toho, co se neprodalo, odvezeme část do Domova svaté rodiny v Praze 6, plyšáci poputují do útulku pro opuštěná zvířata,“ dodává ředitelka ze ZŠ Bílá.

Školáci připravili stánky, kde prezentovali činnost jednotlivých organizací a snažili se získat peníze prodejem svých výrobků nebo hraček.