Koupaliště Petynka otevřeno Džbán po roce opět v provozu

Tradičně 1. května, v den státního svátku, se po zimní pauze otevřely brány areálu koupaliště Petynka. Hned první víkend možnost koupání využilo na 500 návštěvníků. V květnu je otevřeno od 9 do 19 hodin, od června se otevírací doba rozšiřuje na 7 – 20 hodin. 

Oproti loňskému roku připravuje provoz koupaliště letos přímo jeho vlastník, tedy společnost SNEO. „Loňské provozování koupaliště prostřednictvím nájemce, společnosti Meridian Spa, nesplnilo zcela naše očekávání, proto se v letošní sezóně chceme vrátit k osvědčenému modelu“, říká Alois Novák, generální ředitel společnosti.

Tak jako v minulosti, i letos je možné si na pokladně nechat dobít zakoupené čipy na určitý počet hodin podle přání majitele nebo pořídit jednorázovou papírovou vstupenku. „Ceny vstupného pro letošní léto zůstávají v úrovni loňské sezóny,“ potvrzuje Alois Novák. Cena jednorázového vstupného se odvíjí od doby příchodu na koupaliště, v květnu můžete na koupališti pobýt celý den za 100 korun. Důchodci a děti mají nadále slevu 50% na vstupném. Otevírací doba a podrobný ceník jsou k dispozici na webových stránkách koupaliště Petynka, www.koupalistepetynka.cz.

I letos na Petynce proběhnou oslavy dětského dne Městské části Praha 6, a to 29. května. „Azurovou vodu a kvalitní služby zajistíme, o dostatek sluníčka a pohody se pokusíme,“ vzkazuje všem návštěvníkům ředitel Novák.
 
Otevírá Džbán i Divoká Šárka
1. května také po roce otevřelo veřejnosti největší přírodní koupaliště v Praze, nádrž Džbán. Důvodem roční pauzy bylo odbahňování nádrže. Nánosy na dně byly příčinou častého výskytu sinic, nyní by voda měla být čistá.

Milovníci koupání mohou od května využít i přírodního koupaliště Divoká Šárka, které je známé svou chladnou vodou. Otevřeno je každý den od 10 do 18 hodin, celodenní vstupné je 60 korun, pro děti od 5 do 10 let 20 korun. 1. června mají děti do 10 let na koupaliště vstup zdarma.