Lidé se bavili na Štrozoku, na Ladronce pálili čarodějnice

náhled souboruPraha 6 připravila největší oslavy pálení čarodějnic. Na Ladronku podle odhadů dorazilo přes deset tisíc lidí. Řada z nich v krásných čarodějnických kostýmech soutěžila o miss čarodějnici. 

Dvoudenní slavnosti Na strožoku přilákaly na Krupkovo náměstí do Bubenče stovky lidí. Program je tradičně tvořen z tvůrčích dílen staročeských řemesel, prodeje a předvádění tradiční výroby, na programu je hudba, pouliční divadlo, pohádky, kejklíři a samozřejmě občerstvení po staročesku. Kdysi slavnou profesní veselici pro krejčovské tovaryše obnovila radnice před šesti lety. Obnovená veselice se osvědčila. Teď už ztratily Slavnosti Na strožoku nádech profesní veselice, program však zůstal téměř stejný. 

Na Ladronce se čarodějná noc slavila ve velkém stylu. Po soutěži čarodějnic na bruslích nebo o nejhezčí čarodějnici se přihlásil o slovo pokus o rekordní koště. To po kontrolním změření mělo 22 metrů a 36 centimetrů a sedělo na něm 60 malých čarodějnic.

Hranici zapálil poslanec Evropského parlamentu Jan Zahradil a radní pro kulturu Ingrid Kejkrtová v 18.30. O rozpálenou atmosféru se krom ohně postarala i legenda českého bigbeatu Hudba Praha.

Došlo i na tradiční opékání buřtů.