Orientační běh lesoparky

Orientační běh se stává stále populárnějším sportem. Dokazuje to i Přebor škol v orientačním běhu, který v dubnu uspořádal DDM na Bílé hoře. 

Téměř 170 běžkyň a běžců ze základních a středních škol vyrazilo na osm tratí postavených na nové mapě „Nad Motolem“ na území Řep a Bílé Hory. Z Prahy 6 se do celostátního finále po součtu bodů probojovalo družstvo Gymnázia Jana Keplera. Vítěze kategorií přišla osobně dekorovat reprezentantka a medailistka z MS v orientačním běhu Radka Brožková, která odměnila jejich pátrání po kontrolách spoustou úsměvů, i svých podpisů.

Koncem dubna také odstartoval 5. ročník seriálu orientačních běhů „Žaket pražský pohár žactva“, který je určen nejen mládeži, ale i příchozí veřejnosti. V pražských lesoparcích mají všichni příležitost vyzkoušet si běh a orientaci podle mapy na jednoduchých tratích. Připraveny jsou tratě pro žactvo podle věkových kategorií (do 10, do 12 a do 14 let), tréninkové tratě pro příchozí starší 15 let v délce 3 a 5 km i fáborky značená trať pro nejmenší s doprovodem rodičů. Podrobné informace o jednotlivých závodech najdete v rozpise na www.zaket.cz/zppz, závodníci se mohou přihlásit předem mailem na uvedené adresy nebo přímo na místě každou středu odpoledne od 16 do 18 hodin.
 
Závody v okolí Prahy 6: