Baseball z Kotlářky opět vítězí

Kadeti Kotlářky Praha obhájili v Českém baseballovém poháru 1. místo z loňského roku a stali se tak vítězem Českého baseballového poháru 2009.

V červnu se v Blansku uskutečnil další ročník kadetského Poháru ČBA, kterého se zúčastnilo 8 nejlepších mládežnických družstev ČR. Na nádherném blanenském baseballovém stadionu se odehrávaly o víkendu dlouhé boje o vítězství. Celkem družstvo Kotlářky odehrálo pět utkání. Ze skupiny postupovala Kotlářka z druhého místa poté, co ztratila jediné utkání s domácími Black Hill Blansko.

V semifinále čekal silný soupeř ze Severní Moravy Arrows Ostrava, kterého kadeti zDejvic v závěru utkání přehráli a zajistili si tak postup do finále. Vynikající výkon Black Hill v semifinále proti Eagles Praha (Sokol Krč) přihrál Kotlářce do finále jejího přemožiteleze skupiny. „Měli jsme motivaci, protože jsme chtěli Blansku prohru vrátit,“ shodují se hráči i trenér. „Začátek finále spíše napovídal, že Blansko bude mít hru ve své režii, ale baseball se hraje až do konce a my jsme této skutečnosti v posledních dvou směnách využili,“ říká trenér Zdeněk Josefus. Konečný výsledek 14 : 10 pro Kotlářku Praha znamenal obhajobu prvenství vPoháru ČBA a hráči si mohli pověsit na závěrečném ceremoniálu na krk zlaté medaile.

Uznáním projednotlivce bylo vyhlášení hráče Prokopa Salajky nejužitečnějším hráčem Poháru, tzv. Cena MVP, což je nejcennější individuální ocenění v baseballu.

 
Foto Petr Stříbrcký