Dědina získala pohár pro atlety

náhled souboruZákladní škole Dědina se povedl obdivuhodný sportovní triumf. Stala se Mistrem České republiky ve 41. ročníku celostátní atletické soutěže Pohár Rozhlasu.

Atletická soutěž je určena žákům druhého stupně základních škol a vkategorii starších žáků ji v nelehké konkurenci dalších pěti družstev vyhráli právě žáci ze Základní školy Dědina. Po postupu z obvodního kola se probojovali úspěšně městským kolem a 9. června se zúčastnili celostátního finále, které se konalo na stadiónu Emila Zátopka ve Staré Boleslavi.

Gratulace patří atletům, kteří se zasloužili o tento jedinečný úspěch: Daniel Petr, David Csupka, Michal Finger, Jaroslav Gotwald, Vojtěch Luka, Lukáš Červenka a František Volf.

David Csupka se stal individuálním vítězem běhu na 60 m včase 7.57 sec. a vítězná byla i štafeta Dědiny. Petr Daniel získal body prvenstvím ve výšce za 185 cm. Podtrženo, sečteno: Dědina nenašla přemožitele. Získaný titul je nejlepší odměnou za vynikající atletické výkony, cílevědomý a obětavý přístup katletice, jejímž vyvrcholením byla tato soutěž.