Klubáci zabodovali v Antifetfestu

Amatérský film teenagerů z nízkoprahového klubu pro děti a mládež Suterén zabodoval v celopražském kole festivalu Antifetfest Praha 2009.

Skupina, která si říká Klubáci v akci, tedy autorky filmu Jana Dočekalová a Iva Kolářová získaly 1. cenu ve věkové kategorii středních škol. Tématem amatérských filmů bylo rizikové chování.
 
Klubáci uspěli vkonkurenci devíti středních škol. Kvalita filmových snímků oproti loňskému roku stoprocentně  vzrostla, jak v technickém zpracování, tak v originalitě námětu. V rámci Prahy bylo natočeno celkem 52 filmů, což svědčí o velkém zájmu žáků a studentů o problematiku rizikového chování, jako je šikana, domácí násilí, závislosti, kriminalita, extremismus, vandalismus ad. Všechny snímky opět posuzovala odborná porota, která hodnotila filmy z několika kritérií: celkový dojem, námět, herecké ztvárnění, technické zpracování.

Vkategorii základních škol, kam zobvodního kola zPrahy 6 postoupil film žáků ZŠ Pod Marjánkou, zvítězil film zPrahy 12. Kluci zPrahy 6 se snímkem Wrong side of the life o homosexualitě skončili o pár bodů na 4. místě.

Pražské finále festivalu amatérských filmů Antifetfest se konalo včervnu vkině Světozor. Kromě projekce filmů oživilo program vystoupení beatboxu Jonáše Mlejnka.