Povodňový štáb Prahy 6 připraven

Zvýšené množství srážek a stoupající hladiny některých toků v povodí Vltavy a Vltavu nevyjímaje, uvedly do pohotovosti také povodňový štáb Prahy 6.

26. června byl v Praze vyhlášen 1. povodňový stupeň, který se vyhlašuje od 455 metrů kubických za vteřinu apro vodohospodáře značí "bdělost".

Radnice Prahy 6 vyhlásila nonstop pohotovost. První opatření, které povodňový štáb přijal, je 24hodinnová dosažitelnost zaměstnanců radnice a průběžné kontroly povodňovými hlídkami v zátopových oblastech Prahy 6. Inspektoři životního prostředí spolu se strážníky městské policie kontrolují celý břeh Vltavy od Sedlce až ke Stromovce a snaží se také jednat s jednotlivými vlastníky pozemků pro případné vyklízení břehu.

Kvůli zvýšenému průtoku vody ve Vltavě v Praze minulého týdne do odvolání nejezdí přívozy přes Vltavu v Sedleci a v Podbabě. Povodňový štáb  prověřuje možné ubytovací kapacity v případě potřeby evakuace. Praha 6 se navíc rozhodla materiálně a finančně přispět do některé z oblastí postižených povodněmi.
Aktuální průtok a výšku hladiny Vltavy lze zjistit na webových stránkách Pražského ekologického monitorovacího systému www.premis.cz