11. ročník AUTHOR Pražské padesátky

start 19. září v 10 hod. v Dejvicích ulice Bechyňova

Cyklistický závod na horských kolech Author Pražská padesátka vstupuje do druhého desetiletí své historie pod původním názvem, se kterým před více než deseti lety začínal. Trať si letos vyzkouší i olympijské legendy, lyžaři Benc, Nyč a úspěšný cyklista Bečvář.

„Jsme velmi rádi, že jsme zpět ve velké rodině závodů AUTHOR Maraton Tour, ke kterým patří například závody Král Šumavy nebo Nova cup v Jizerských horách,“ říká k tomu za pořadatele Pavel Landa ze společnosti Mohila. Závod, který se může pochlubit spolehlivým týmem pořadatelů a nepřekonatelným zázemím pro cílové občerstvení v menze ČVUT, zve účastníky na již klasickou a léty ověřenou trasu z Dejvic na Okoř a zpět.

„Pro letošní ročník je připraveno několik novinek, které nebudou pro účastníky AUTHOR Maraton Tour až takovým překvapením. Zejména to bude úschovna kol s WAP na jejich umytí a dětský koutek pro hlídání dětí,“ slibuje Landa. Pořadatelé budou pokračovat v dobré tradici tomboly. „V loňském ročníku jsme odměnili poháry také závodníky umístěné na 101, 201, 301 … až 601 místě v absolutním pořadí,“ láká Landa ty, kteří nedosáhnou na ceny na stupních vítězů.

Dalším lákadlem je právě tým olympijských legend. „Máme potvrzenu účast bronzových medailistů ZOH Calgary Pavla Bence, Radima Nyče, a dlouholetého reprezentanta a úspěšného bikera Miloše Bečváře,“ říká Landa, který mimo jiné očekává účast více než tisícovky závodníků.

Přihlášky a další informace lze získat na www.mohila.cz