5. Husky mistrovství světa ve woodkopfu na Ladronce

náhled souboru13. září se na Ladronce uskuteční 5. Husky mistrovství světa v originálním českém sportu woodkopfu. Spíše než o sport jde však o vtipnou recesi, při které lze soutěžit, co síly stačí.

Klání probíhá vždy mezi dvěma soupeři (kebuláči) s dřevěným prknem na hlavě. Každý si položí na pokyn rozhodčího svoji fošnu na svůj head-flek (to je místo, kde se fošna dotýká kebule neboli hlavy). Na další pokyn rozhodčího se oba aktéři snaží volným dotykem své fošny srazit soupeřovu fošnu z jeho hlavy. Mezi hráče woodkopfu patří zejména herci, například Ivan Trojan, Kamil Halbich, Kristýna Frejová, Michal Kňažko, Lenka Krobotová, Daniel Hůlka, Kristýna Nováková, Petr Pachl, Vladimír Čech, Bolek Polívka, a další.

Zapojit se však může kdokoliv, prkna neboli fošny, zajišťuje pořadatel. Od 11 hodin se přijímají závazné přihlášky do turnajů, od 13 hodin pak mohou diváci sledovat samotný turnaj. Akci moderuje Vladimír Čech. Koná se ve spolupráci s MČ Praha 6, pod záštitou pana starosty Tomáše Chalupy. Více info na www.unie-woodkopf.cz