Kabát slaví 20 let na Vypichu, částečně omezí dopravu

Skupina Kabát oslaví 20 let výročí společného hraní ve stejné sestavě velkým koncertem. K jeho uspořádání si vybrala předpolí obory Hvězda na Vypichu. Obyvatelům v okolí to přinese pár nepříjemností.

„Koncert jsme umožnili uspořádat, nicméně radnice dohlédne na to, aby dopady na místní lidi byly co nejmenší,“ sdělil radní pro dopravu a životní prostředí Jan Záruba. Jde zřejmě o největší akci, jakou kdy kapela uspořádala. Počet návštěvníků pořadatelé odhadují až na padesát tisíc. Posluchači mohou očekávat průřez všemi alby Kabátu a hity, které si oblíbily téměř všechny generace posluchačů. Koncert by měl trvat od 20 do 22 hodin.

Z důvodu výstavby pódia byla již od 28. srpna uzavřena oblast předpolí Hvězdy. Přímo v den koncertu se ve 12 hodin uzavře část ulice Ankarské směrem na Petřiny a některé sídlištní komunikace, část Bělohorské ulice od Bílé hory k Vypichu a neprůjezdná pro běžnou dopravu bude také ulice Tomanova. Zde pojede pouze MHD a auta záchranného systému. „Pro rezidenty to pochopitelně neplatí, ti se dostanou s autem i do ulic, kde bydlí. Oblast bude hlídat policie a vpustí rezidenty na občanský průkaz,“ sdělil Záruba. Uzavírka ulic by měla trvat do sobotní půlnoci.

V době koncertu budou posíleny spoje městské hromadné dopravy, zejména ke stanicím metra Hradčanská a Nové Butovice, stejně tak i tramvaje na Bílou Horu. Návštěvníkům koncertu se pak doporučuje parkovat v oblasti Strahova, kde bude záchytné parkoviště, nebo na Zličíně či v Butovicích. Předpolí Hvězdy zůstane uzavřeno ještě do 15. září, kdy se bude bourat pódium.


Kabát již dvě desetiletí hraje v sestavě Josef Vojtek (zpěv), Ota Váňa (kytara), Radek Hurčík (bicí), Milan Špalek (baskytara a texty) a Tomáš Krulich (kytara). Foto: F. Ortmann