Městská policie se vrací na Dědinu

Strážníci městské policie mají od konce srpna novou služebnu v objektu Delty na Dědině.

Původní malé nevyhovující prostory opustili kvůli rekonstrukci objektu a nyní se přestěhovali do větších. „Služebna poskytne zázemí i pro okrskáře z malé služebny na Petřinách. Uvedením do provozu se značně odlehčí zázemí strážníků v centrále v Českomalínské ulici,“ uvedl při otevření ředitel MP v Praze 6 Viktor Richter.

Provoz zde bude zajišťovat šest okrskářů, kteří slouží v Ruzyni, Liboci, Divoké Šárce, ve Vokovicích a na sídlištích Dědina a Červený vrch. Strážníci dostali do užívání nové, moderní prostory schopné poskytnout zázemí až 16 strážníkům. Nechybí sprchy, kuchyňka, místo pro skladování kol.

Důstojnější je toto prostředí také pro občany, kteří sem přijdou řešit své záležitosti. „Nejčastěji řešíme problémy s parkováním nebo s nepořádkem na veřejných místech, sousedské spory, ale také radíme s výměnou dokladů a podobně,“ říká strážník Zdeněk Kovanda.

Úřední hodiny jsou v pondělí a ve středu v době od 10:30 do 12 hod. a od 15:30 do 18 hod. Strážníky lze rovněž oslovit telefonicky na služebnu přímou linkou 233 310 799 nebo jednotlivé strážníky na mobilní telefon.


Nová služebna městské policie na Dědině poskytne důstojné zázemí jak lidem, tak strážníkům.