Tatran obstál v nabité konkurenci na Chance Czech Open

náhled souboruKaždoroční florbalový svátek, Chance Czech Open, obsadil od 13. do 16. srpna celkem deset pražských hal, ve kterých svádělo své boje o celkové vítězství 248 týmů z 16 evropských zemí v 5 kategoriích. Tatran Střešovice vstupoval do výborně obsazeného turnaje s puncem poraženého finalisty elitní kategorie mužů Chance Czech Open 2008 a tento svůj výsledek chtěl zkusit zopakovat i v letošním ročníku.

V základní skupině se střešovičtí hráči střetli s českým FBC Liberec (4:1), švédským IBK Dalen (1:1) a švýcarským UHC Grunenmatt (4:1). Do nadstavbové části tak postupovali z druhého místa za Švédy pouze s horší bilancí vstřelených branek. Zde dokázali porazit jednoho z favoritů letošního Chance Czech Open, švýcarského mistra SV Wiler Ersigen (6:4) a českého zástupce SSK Future (1:0).

Výsledky nadstavbové části vpasovaly Tatran Střešovice do pozice lídra play-off, kde na něj ve čtvrtfinále čekal starý známý ze základní skupiny, švýcarský UHC Grunenmatt s reprezentačním trenérem ČR, Tomášem Trnavským. I tentokrát si Tatran se Švýcary poradil a po bitvě napínavé do poslední minuty postoupil do bojů o medaile za výhru 4:3.

Zbylé semifinalisty Chance Czech Open tvořily týmy ze Švédska, Caperio Taby FC, IBK Dalen a Pixbo Wallenstam IBK. Právě pro české fanoušky populární Pixbo stanulo v semifinále proti českému vicemistrovi, a i když se Tatran prezentoval velmi dobrou hrou, na postup do semifinále to tentokrát již nestačilo. Tatran obsadil společně s Caperio Taby FC třetí místo, vítězství na turnaji patřilo Dalenu, který rozhodnul o svém turnajovém prvenství až v poslední vteřině utkání s Pixbem (5:4)!

Tatran Střešovice dokráčel jako jediný český zástupce do semifinále play-off. Trenér Zahalka pojal letošní 17. ročník největšího mezinárodního turnaje na světě jako ostrý test před kvalifikací na Pohár mistrů evropských zemí, jehož se měl Tatran zúčastnit o týden později ve švýcarském Biglenu. I proto byl nakonec s výsledky, a zejména s podaným výkonem družstva během celého Chance Czech Open nadmíru spokojen. Kvalitní výkon reprezentantů Prahy 6 vyslal ráznou vizitku kvalifikačním soupeřům, finskému vicemistrovi Tapanilan Era a švýcarskému vítězovi Národního Poháru Tigers Langnau.

Úspěšný ročník Chance Czech Open pro Tatran Střešovice podtrhli svými výkony hráči juniorské kategorie, kteří dokázali uspět v ostré konkurenci 40 družstev, když brali bronzové medaile. Prokázalo se tak, že má Tatran v budoucnu na čem stavět, neboť kvalitní práce s mládeží je vedle profesionální přípravy mužského elitního týmu jedním ze základních pilířů klubové filosofie. Nábor nových členů do svých družstev pořádá Tatran Střešovice celoročně.