ČVUT pozvalo děti z Prahy 6 na projekci ve 3D

Fakulta strojní ČVUT připravila v prosinci pro děti ze základních škol Prahy 6 netradiční program – projekci filmu ve 3D a zajímavý výklad odborníků z Institutu intermédií ČVUT. V nových posluchárnách vystřídalo 450 dětí ze čtvrtých ročníků.

„Na nápad pozvat děti do nových poslucháren vybavených nejnovější audio a video technikou nás přivedl úspěch loňské exkurze dětí ze základní školy Emy Destinnové v našem Institutu intermédií. Rozhodli jsme se proto rozšířit nabídku pro další základní školy a před Vánoci dát dětem dárek v podobě ukázek 3D projekce a filmové animace,“ řekl Petr Kubant, ředitel Útvaru výstavby a investiční činnosti ČVUT, který zároveň věří, že zajímavá a interaktivní forma prezentace přiblíží dětem techniku a přiláká možné budoucí studenty. Prezentace se zúčastnili také zástupci městské části, radní pro školství Ondřej Balatka a školský rada Jan Holický. Oba byli překvapeni zájmem dětí o výklad animačních programů i jejich všímavými dotazy. 


ČVUT by tímto prvním ročníkem chtělo založit tradici a pokračovat v ní v příštích letech, aby posluchárny navštívil co nejvyšší počet dětí ze základních a středních škol.