Havárie vody opět komplikují lidem život

Zimní mrazíky a následné oteplení jako každý rok způsobují havárie na starém vodovodním potrubí.

Mezi svátky zůstalo vPraze 6 několik set lidí bez vody v oblasti ulice Tychonova. Další havárie se řešily v ulicích Ve Struhách, Na Petřinách, Albánská. PVK zajišťují při haváriích náhradní zásobování vodou zcisteren, pokud příliš nemrzne.


Co dělat, když zjistíte, že někde teče voda

✔ volat zákaznickou linku PVK 840 111 112. Zde se dozvíte příčinu havárie i pravděpodobný termín jejího odstranění. Další informace lze získat na webu www.pvk.cz/aktualni-havarie.

✔ zažádat o zasílání sms zpráv o haváriích ve svém bydlišti, stačí se zaregistrovat na www.voda-info.cz a zdarma dostávat na mobil sms o haváriích v lokalitě bydliště. Pokud lidé nemají přístup na internet, mohou zaslat SMS ve tvaru VEOLIA na číslo 720 001 112. Operátoři jim zavolají a jejich registraci vyřídí společně.

✔ K registraci sms služby lze využít také operátora call centra na tel. čísle 840 111 112, který provede nutné kroky.

✔ Na linku 840 111 112 je možné volat 24 hodin denně 7 dní v týdnu.

✔ Obyvatelé Prahy 6 se mohou přihlásit k odběru sms zpráv z radnice na číslo 220189 111. Formát zprávy pro odběr praktických informací př.: REG JANA MERTOVA PRAHA 6 ADAMOVA 460 T1 (více informací ZDE). Díky novému systému zadávání adres získávají občané informace pouze o haváriích vtěch oblastech, které se jich týkají.