Muž bez minulosti v Dejvickém

Dejvické divadlo začíná nový rok další premiérou. Inscenace Muž bez minulosti vrežii Miroslava Krobota je divadelní adaptací filmového scénáře finského scenáristy a režiséra Akiho Kaurismäkiho.

Vtéto hře o lásce se na jevišti objeví celý soubor Dejvického divadla a tři hosté, Johanna Tesařová, Pavol Smolárik a Petra Hřebíčková. Do titulní role Miroslav Krobot obsadil Davida Novotného. A o co vnové inscenaci jde? Antero Lujanen procitne a zjistí, že si nepamatuje, jak se jmenuje, kde pracuje, zdali je ženatý, zkrátka nic. Octne se mezi bezdomovci, ale osud je na jeho straně. Potká Irmu, členku Armády spásy, a všechno se začne odvíjet tím lepším směrem. Ale jen do okamžiku, než zjistí, že je… Hru přeložila Pavla Arvela-Potužníková, scénu a kostýmy připravil Andrej Ďurík, dramaturgie se ujal Karel František Tománek, hudební nastudování má na starosti Marek Doubrava. Premiérové představení uvede divadlo 21. ledna.

Oceněný plakát
Cenného úspěchu dosáhla výtvarnice pražského Dejvického divadla Tania Stránská. Na 12. mezinárodním bienále divadelních plakátů v Divadle Wandy Siemenské v Chorzówě získala čestné uznání za plakát k inscenaci Dejvického divadla nazvané [sic]. Konkurence čítala několik tisíc prací, z nichž si ocenění odnesla jen osmička tvůrců. Na plakátu Dejvického divadla se podílel i fotoreportér týdeníku Euro Hynek Glos, jenž je autorem použité fotografie.