Vánoce mají být svátky pohody

náhled souboruI letos připravila Praha 6 pro své obyvatele vánoční kulturní program ve stanu na Vítězném náměstí.

Během odpolední se na pódiu střídaly děti ze zájmových kroužků a ze základních a mateřských škol. Ty měly stejně nadšené a početné publikum, jako večer profesionální zpěváci.


Odpolední program svečerním spojovalo vystoupení Anděla Matěje, při kterém děti na podiu zpívali a přednášeli říkanky. Pestrý večerní program přinesl od každého trochu. Nejvíce diváků se přišlo podívat na Šárku Vaňkovou, která zpívala melodie ze současných českých muzikálů a lidé, znich někteří stáli až venku před stanem, si zpívali sní. Vystoupení taneční skupiny Karibe slatinsko-americkými tanci zaujalo diváky tak, že se nakonec uklidily lavice na stranu a lidé se učili tancovat přímo ve stanu.


Mezi nejhezčí představení patřilo vystoupení skupiny Bokomara, příjemně předvánoční byl šansonový večer Nely Geislerové a Petry Nesvačilové. Operním zpěvem ve spojení setno hudbou okouzlila posluchače Hana Pecková a skupina Shalocin. Diváci si mohli přijít poslechnout i finalistku Československé Superstar Adrianu Craft.


Připraveno bylo i odpoledne pro seniory zakončené besedou o zdravém životním stylu a stravování.


Součástí Vánoc Prahy 6 byly také vánoční trhy, ve stáncích si lidé mohli koupit ozdoby, drobné dárky nebo svařák na zahřátí.

Hudba k Vánočním svátkům patří.

Yvonne Přenosilová s Vlastou Korcem.

Výborná Jana Koubková.

Pěvecký soubor Bělásek.

Šárka Vaňková měla největší obecenstvo.

Vánoční trhy nabídly občerstvení i drobné dárky.