Výlety po letišti lákají malé i velké

náhled souboruExkurze na ruzyňském letišti jsou stále populárnější a žádanější. Ještě před Vánoci přivítali organizátoři 15-ti tisícího návštěvníka vroce 2009.

Pan Hubáček z Pardubic.dostal exkurzi po letištních plochách jako dárek knarozeninám od kamarádů. Vánočních a novoročních exkurzí mezi svátky se zúčastnilo přes 600 návštěvníků všech věkových kategorií. Například 3. ledna oslavila svoje 89. narozeniny exkurzí paní Jiřina Absolonová zLiberce. „V životě jsem letadlem neletěla a už asi nepoletím. Ale letadla zbožnuji. Jsem ráda, že mne vnoučata připravila takový dárek,“ řekla paní Absolonová, kterou fascinoval provoz a mumraj, který na letišti panuje.


„Vánoční exkurze byly obsazeny během tří dnů, proto letiště přidalo ještě dvě i Silvestrovské,“ informovala koordinátorka exkurzí Vlasta Pallová. Podle ní jsou kromě individuálních exkurzí oblíbené také skupinové, které využívají školy a různé zájmové skupiny. „Během října, listopadu a prosince jsme připravili zdarma speciální exkurze pro prvňáčky z Prahy a Středočeského kraje, kterých se zúčastnilo přes tisíc dětí.“


Exkurze se konají v sobotu a v neděli dvakrát denně. Návštěvníci se autobusem projedou po letištních plochách, nahlédnou do požární stanice snejmodernějším hasicím vozem, do hangárů, seznámí se sodbavením letadel.