Zemřela tajemnice úřadu Lenka Pokorná

Smutným momentem při otevření zrekonstruované budovy radnice byla skutečnost, že se jej nedožila tajemnice úřadu Lenka Pokorná, která na modernizaci úřadu měla velkou zásluhu. Zemřela náhle 11. prosince ve věku 55 let po sedmnácti letech ve vedení úřadu Prahy 6.

Na úřadu pracovala od roku 1990, od března 1992 vykonávala funkci tajemnice úřadu. Stala se tak nejdéle sloužícím šéfem městského úřadu v Praze. Na městské části za tu dobu zanechala mimořádnou stopu. Prosazovala otevřenost úřadu a vstřícnou komunikaci s občany. Nebála se převzít roli průkopníka využití informačních technologií při komunikaci ve veřejné správě. Za jejího působení byla otevřena vůbec první informační kancelář v ČR, pro nemohoucí občany zavedla mobilní „radnici na kolečkách“, za otevřený přístup kobčanům a za poskytování informací získával úřad jednu cenu za druhou. Mezi poslední novinky, které prosadila, patří internetový Deník úředníka, podle kterého se občané mohou objednávat k úředníkům.


„Byla pro mě průvodcem a oporou zároveň. Svým rozhledem a ohromnou zkušeností dokázala správně nasměrovat často vášnivé, často zcela protichůdné postoje celého týmu, který vedla. A to nebylo vůbec jednoduché,“ vzpomenul svelkou lítostí starosta Tomáš Chalupa na dlouholetou kolegyni, člověka stále dobře naladěného, s úsměvem na tváři, který všechny těžkosti a životní nástrahy překonával s veselou myslí.


Zastupování ve vedení úřadu byla dočasně pověřena vedoucí odboru dopravy a životního prostředí Dana Charvátová.