Aritma hostila fotbalové reprezentantky

náhled souboruVýznamná sportovní událost se odehrála v září na fotbalovém stadionu SK Aritma Praha. Poprvé v bohaté historii tradičního klubu Prahy 6 hostil vokovický trávník mezistátní utkání na té nejvyšší úrovni. Přestože šlo „pouze“ o ženský fotbal, bylo se na co koukat.

V září se konaly reprezentační fotbalové zápasy žen do 19 let. Ve skupině s českými reprezentantkami byla družstva Severního Irska, Turecka a Rumunska. V prvním utkání to Češky Severnímu Irsku nandaly 4:2. Další utkání se hrálo opět na Aritmě. České fotbalistky remízovaly s Tureckem 1:1. Poslední utkání s Rumunskem dívky odehrály na hřišti FK Motorlet a zvítězily 4:0. Český celek tak po dvou výhrách a jedné remíze postupuje zaslouženě do druhé fáze evropské kvalifikace, Elite, která je na programu na jaře 2011. Z ní už se družstva kvalifikují přímo na šampionát.

Mezinárodní utkání na Aritmě bylo první ostrou zkouškou revitalizovaného trávníku i nově vybudovaného zázemí včetně tribuny. „Místní členové a funkcionáři SK Aritma Praha – fotbal vybudovali krásné sportovní zázemí za nemalého přispění hl. města Prahy a městské části Prahy 6. Spokojenost našich reprezentantek a funkcionářů ČMFS s prostředím a přístupem je příjemnou odměnou za jejich práci,“ říká Tomáš Kubr, trenér a manažer Aritmy.