Na „šestce“ se hraje fotbalová liga

náhled souboruV Praze 6 se zase hraje profesionální fotbal. Staronová Dukla Praha jako jediný fotbalový klub v Praze 6 je zastoupena ve fotbalové soutěži na úrovni ligy: hrají ji muži, dorostenci i žáci. A málokdo to ví. Přitom na stadion Juliska, kde je FK Dukla Praha v nájmu, mají všichni občané městské části Praha 6 vstup zdarma.

„500 diváků při zápase 2. ligy na 100 000 obyvatel této městské části je otazníkem a výzvou současně,“ krčí rameny fotbaloví činovníci z Dukly. Letošní podzim začala Dukla svižně. Po 6. kole čtyři vítězství, jedna remíza, jedna smolná prohra na Viktorii Žižkov. Poté, co Dukla porazila Hlučín, se dostala do čela druholigové tabulky. Opět se trefil kanonýr Chigou, k němu se přidal druhou brankou těsně před koncem zápasu Sklenář. V říjnu Juliska uvidí ještě 1. SC Znojmo a Spartak MAS Sezimovo Ústí, které by pražanům rádo odplatilo čerstvou zářijovou prohru 2:3 v pohárovém utkání. Podzimní část soutěže zakončí Dukla Praha v neděli 7. listopadu od 14 hodin na Julisce s ambiciózním FK Baník Sokolov.

Postupně vzhůru

Fotbalové jméno Dukla se vrátilo na Julisce do vrcholového fotbalu v sezóně 07/08, kdy mělo nové mužstvo starosti se záchranou ve 2. lize, ale nakonec skončilo na 14. nesestupovém místě. Patnáct domácích zápasů navštívilo 8263 diváků. Ročník 08/09 se nesl ve znamení posílení týmu. Přišli Zelenka, Kolomazník, Novotný a Gedeon. A bylo z toho krásné 5. místo v tabulce se 46 body a z toho 32 získaných v domácí tvrzi. Znovuzrození slavného fotbalového loga vidělo přes 13 tisíc diváků. V minulém ročníku starší harcovníci fotbalových trávníků odešli a přišly domácí i zahraniční naděje. Hezké 6. místo v soutěži a zisk 44 bodů ale překvapivě nereflektoval počet diváků, kterých přišlo v průměru 500 na zápas. A to Dani Chigou, bombarďák z Kamerunu, byl se 14 brankami v čele skupiny druholigových ostrostřelců.

Mladí se činí

Důkazem oživení Dukly Praha je i mládežnická základna. Tým juniorů je v pražském přeboru po dvou mužstvech dorostenců, přičemž první týmy hrají už druhý rok Českou ligu. A dále po dvou mužstvech starších a mladších žáků, když právě v letošním ročníku žákovská áčka také poprvé zkoušejí nejvyšší českou soutěž. Mladší adepti velkého fotbalu mohou hrát v pěti přípravkách a Dukla má též fotbalovou školičku. Trénuje a hraje se v ASC Juliska, v areálu ZŠ na náměstí Interbrigády, na vlastním trávníku nebo umělém povrchu v Ruzyni v Drnovské.


Přidejte se jako dvanáctý hráč, divák, k Dukle Praha na Julisce v zápasech o horní příčky tabulky 2. ligy, potažmo o postup do 1. ligy. Stadión Juliska, s kapacitou 28 000 míst a netradičním výhledem na Prahu z největší tribuny v České republice, čeká na svého diváka.