Posaďte se k Hurvínkovi

náhled souboruNejen nové premiérové představení si pro své dětské diváky připravili Spejbl s Hurvínkem. Zářijových novinek je mnohem více a mezi ně patří i bronzová lavička, na kterou si děti mohou přisednout do společnosti obou hlavních protagonistů divadla a popovídat si s nimi „z očí do očí“.

Na základě nápadu a přání ředitelky divadla Heleny Štáchové je vytvořil výtvarník Dušan Soták. Sousoší Spejbla s Hurvínkem je přímo před vchodem do divadla. Vzniklo díky soukromým dárcům a společnosti RWE.

Novou premiérou je Hurvínkovo dobrodružství. Jejím autorem a režisérem je Martin Klásek. „Krásné letní počasí vyláká do přírody nejen pana Spejbla a Hurvínka, ale také Máničku s paní Kateřinou. Výlet se však nečekaně zkomplikuje. Ještě, že s sebou mají pejska Žeryka, který, jak se ukáže, je nejlepším přítelem nejen člověka,“ popisuje autor děj nové hry. Výslednou podobu představení podmínila nová, variabilní konstrukce, díky které je možné hrát s marionetami současně ze dvou lávek. „Tím se docílí širšího a pohyblivějšího hracího plánu a dokonalejšího vizuálního účinku. K optimálnímu zážitku z představení přispívá také rekonstruované hlediště s dokonalou elevací,“ popisuje Denisa Kirschnerová. Sál i divadlo lze vidět předem na webových stránkách: www.spejbl-hurvinek.cz, kde je ke zhlédnutí virtuální prohlídka divadla.

Divadlo s novou sezónou nabízí možnost zakoupení abonentky Hurvajz. Přenosné kupóny za zvýhodněnou cenu lze během sezóny změnit za lístky na představení. Za zvýhodněnou cenu lze v divadle zakoupit i knihu Denisy Kirschnerové Spejbl a Hurvínek na nitkách osudu, která mapuje historii divadla od počátků do současnosti, a prostřednictvím kopií četných dobových dokumetů umožňuje také nahlédnout do bohatého divadelního archívu.