Sedmnácté břevnovské posvícení bylo veselé

náhled souboruZákladem každého posvícení je jídlo a pití. Obojího bylo během posvícenského víkendu v Břevnově dostatek. A tak nikdo z návštěvníků, kterých se sešlo díky pěknému počasí každý den rekordních 40 tisíc, nemusel hladovět.

Kromě tradičních pouťových atrakcí byla i letos kolem rybníka vystavena staročeská vesnička s programem. Přístup do ní byl pro větší pohodlí i z druhé strany. Ve vesničce nechyběl burčák, medovina či pravé ovčí sýry, vše bylo i k ochutnání. Pro děti pak keramické a výtvarné dílny. „Při sestavování stánků bylo pečlivě dbáno na prodávaný sortiment a vzhled stánků,“ řekl za břevnovské živnostníky Jan Hudera.

Během nedělního odpoledne se tradičně krájel maxidort, tentokrát věnovaný 90. narozeninám Prahy 6. Slavnostně se křtil druhý uliční průvodce. Knížka tentokrát provádí zájemce Hradčanami, Střešovicemi a ulicemi Veleslavína.
Každý návštěvník si v programu našel to své. Dechovku, pop musik, big beat, country, rock & roll, blues, soul a funky. Největší úspěch měly kapely Maxim Turbulenc, LuŠtěLa a Ozzy Osbourne Revival. Po oba posvícenské dny nechyběl ohňostroj.