Vokovice mají malé náměstí s fontánou

náhled souboruPergola s lavičkami pro odpočinek, fontánka pro osvěžení i dětský koutek s herními prvky, to vše se nyní nachází na náměstíčku při ulici V Středu ve Vokovicích po dvouměsíční rekonstrukci.

Do té doby byl parčík vhodný leda k venčení psů, nyní se stává společenským prostorem, místem pro setkávání a skutečný odpočinek. Přeměna středové komunikace na pěší zónu zvětšila relaxační prostor, který mohou využívat všechny generace. Park byl vybaven veřejným osvětlením, rovněž bylo instalováno osvětlení fontány. Cena realizace parku byla 3,4 mil. korun.


Městská část dokončuje v těchto týdnech také revitalizaci parku při ulici Na Pískách, zvaném Kaštaňák, kde probíhá dosadba keřů a stromů. Zhruba dvacet sloupovitých dubů nahradí dožilé kaštany pokácené v rámci revitalizace. Přibudou solitérní keře. Již o prázdninách v parku přibyly nové cesty. „Aby se zachoval přírodní ráz parku, cesty jsou pouze mlatové,“ uvedl místostarosta Záruba. Městská část za tyto úpravy na Hanspaulce zaplatila 3,5 milionu korun.
Během podzimu se podařilo dokončit revitalizaci dalších dvou parků, a to Ve Struhách a na Malém Břevnově. Parčík při Bělohorské ulici nyní odděluje zeď z gabiónových košů vyplněných lomovým kamenem. V prosvětleném parku přibyly lavičky a odpadkové koše. Ve Struhách prošel rekonstrukcí i plácek pro sportování.