Kamery a upravené přechody ohlídají bezpečnost

Rychlost řidičů hlídají nově kamery v ulici Střešovická, kde měří úsekově rychlost 30 km/h. Rychlost je v místě přechodu na Norbertov snížena zejména kvůli dětem přecházejícím od tramvaje ke škole.

Cílem instalace kamer je ochránit právě školáky. Pokuty za překročení rychlosti budou strážníci vybírat buď přímo na místě, nebo se budou řešit jako přestupek.
Další bezpečnostní opatření přibylo v křižovatce ulic Zelená, Santinka a Bechyňova. Zde byl dlouhý přechod pro chodce rozdělen na dvě části se středovým ostrůvkem. „Před dvěma lety se zde stala smrtelná nehoda. Přechod byl nebezpečný, proto jsme se rozhodli pro úpravu,“ řekl radní Jan Záruba. Díky zúžení jednoho pruhu vozovky dojde před přechodem ke zpomalení řidičů, díky středovému ostrůvku mohou lidé přecházet vozovku na dvě části. Na úpravách se finančně podílela Praha 6 společně s programem Besip hlavního města. Realizaci zajistila TSK. Praha přispěla 850 tisíci korunami.
Bezpečnější přecházení zajistila městská část i chodcům v Radimově ulici, kde se podařilo dodatečně získat všechna povolení, a přisvětlily se stavební prahy s přechody na úrovni supermarketu.