Nová noční linka do Nebušic

Pražský dopravní podnik rozšiřuje noční obsluhu okrajových částí Prahy. Od 12. prosince se lidé dostanou novou noční linkou č. 515 z Hradčanské do Nebušic. Autobus bude cestou stavět v zastávkách Hanspaulka a Horoměřická.

Od listopadu je též v provozu nová linka č. 206 v trase Dejvická – Horoměřická (tam) – Sídliště Červený Vrch (zpět) – Divoká Šárka – Vlastina – Sídliště Na Dědině – Ciolkovského – Dlouhá míle – Obchodní centrum Ruzyně. Nová linka nahrazuje dosavadní linku smluvní dopravy k tomuto obchodnímu centru. Novinkou je obsloužení oblasti sídliště Na Dědině a lepší umístění zastávek na Dejvické. Nástupní zastávka se nachází u východního výstupu z metra na Vítězném náměstí v zastávce linek 116 a 160. Nová linka je v provozu každý den cca od 8:15 do 21:30 v intervalu 30 minut, cca polovina spojů je bezbariérově přístupných.

Provozovatelem linky začleněné do systému integrované dopravy je společnost Stenbus. Ztrátu provozu hradí OC Šestka. O rozšíření trasy na Dědinu požádala Praha 6.