Sněhová pohotovost už uklízí

První sněhová nadílka vyhnala do ulic brigádníky sněhové pohotovosti. Na své úseky nenastoupilo jen 23 brigádníků z 574.

„S těmi, kteří nesplnili své povinnosti, ukončujeme dohodu a na jejich místo nastoupí noví brigádníci,“ uvedl místostarosta Jan Záruba. Proto radnice stále vítá náhradníky, kteří mají možnost se registrovat na radnici Prahy 6. 

Brigádníci mají na starost 400 metrové úseky chodníků v Praze 6, o které by se z pozice vlastníka mělo v zimě starat hlavní město. Sehnat zájemce na téměř 600 úseků se podařilo velmi rychle, ještě před vyhlášením sněhové pohotovosti, která potrvá do 31. března. Stále se však mohou hlásit náhradníci.

Pracovníci musí striktně plnit své povinnosti: pokud nastoupí do práce bez omluvy později nebo vůbec, radnice s nimi okamžitě ukončí smlouvu. Nářadí i posypový materiál zařizuje radnice. Pohotovost se vyhlašuje vždy do večerní 22:30 hodiny, nástup k úklidu je v 6 hodin ráno. Uklizený 400 metrů dlouhý úsek musí být do 11 hodin. Poté přichází na řadu kontrola  a fotodokumentace uklizeného úseku. Měsíční honorář jsou dva tisíce korun, za každý odpracovaný sněžný den je odměna 500 korun.

A jak se stát náhradníkem? Zavolat na bezplatnou infolinku 800 105 060 nebo se přihlásit na snehovapohotovost@praha6.cz. Další informace na www.snehovapohotovost.cz.