Vánoční trhy budou každý víkend

náhled souboruVánoční trhy v Dejvicích nahradily oblíbené farmářské trhy. Konat se budou až do Vánoc každý víkend. Nabídnou Vánoční sortiment i tradiční zboží, na které si lidé od jara zvykli.

Trhy nabídnou především aktuální sezónní potraviny, vánoční pečivo a cukroví, ryby, kořenovou zeleninu, klobásky, sušené švestky a také občerstvení dle tradiční českých zvyků a receptur. Prodej je doplněn nabídkou vánočních stromků, adventních věnců, jmelí, chvojí a také vánočních klasických ozdob – dřevěných, slámových, skleněných, nechybí drobné dárkové předměty jako dřevěné hračky, svíčky, aromalampy apod. Sortiment farmářů je kvůli chladnému počasí omezenější, ke koupi nebudou třeba rajčata, papriky a okurky, naopak brambor, kořenové zeleniny či zelí je dost.

Pro navození vánoční atmosféry jsou v programu trhů ukázky příprav vánoční výzdoby, Mikulášská nadílka se chystá na neděli 5. 12., velký výběr svíček a dalších dekorací na svatou Lucii 12. 12. O dobrou náladu se postarají také stánky se svařákem, punčem nebo horkou čokoládou, které voní do daleka. Rodiče, kteří si chtějí v klidu nakoupit, mohou děti umístit do dětského koutku, kde pro ně bude pokaždé připraven jiný program, vyzkoušejí si například staročeské zvyky jako lití olova a pouštění lodiček.

Termíny:

Pátek, sobota, neděle,
9 – 19 hodin
3., 4., 5. prosinec
10., 11, 12. prosinec
17., 18., 19. prosinec