Ve výborné kondici oslavila 100 let, gratulujeme

Aktivní senioři jsou již téměř synonymem pro Prahu 6. Městská část má také štěstí na ty, kteří se dožívají významných jubileí. 3. ledna oslavila rovných 100 let paní Milada Pastorová z Hanspaulky. A neváhala si připít šampaňským.

Paní Pastorové přišel popřát všechno nejlepší a hodně zdraví starosta Tomáš Chalupa. Jako dárek přinesl obrázek Prahy 6 a knihu Slavné stavby Prahy 6 a knížku o starých Střešovicích. Ta paní Pastorovou potěšila nejvíce, protože ze Střešovic pochází. Na Hanspaulce žije u dcery posledních deset let.

Gratulanty z radnice paní Pastorová ohromila svojí dobrou náladou a výbornou fyzickou kondicí. Svěřila se, že se vloni na podzim zúčastnila Dne pro seniory na Kotlářce, kde si vyzkoušela různé druhy sportů, které lze provozovat na vozíku. Předloni v létě se dokonce s rodinou vypravila do Chorvatska k moři. Dny tráví tím, že čte, v televizi sleduje zábavné talkshow. Jejím velkým koníčkem je móda, pořád sleduje, co se nosí.

Recept na dlouhověkost paní Pastorová žádný nemá. Celý život dokonce kouřila a nevyhýbala se ani alkoholu, její manžel byl svého času majitelem vinárny. Hodně se však věnovala cvičení a také častá pěší chůze zřejmě měla vliv na pevné zdraví a mladý vzhled.

Dárkem pro paní Pastorovou byl i dopis ministra sociálních věcí Petra Šimerky, ve kterém jí oznámil zvýšení důchodu.