SK Aritma ovládla turnaj starších přípravek

Družstvo A fotbalistů SK Aritma Praha se stalo vítězem finálového turnaje, a tím celé zimní fotbalové ligy starších přípravek, takřka na domácí půdě, vPraze 6.

Halový turnaj se konal na Hanspaulce od listopadu do února a zúčastnilo se ho deset týmů. Poctou pro vítězná družstva a hráče bylo vyhlašování výsledků – ceny přišel předat Josef Masopust, držitel Zlatého míče zroku 1962.
Potřást si rukou sjedním znejlepších českých fotbalistů, to byla pro mladé fotbalisty odměna. Také si ji zasloužili. Během zimy o víkendech vhanspaulské hale sehráli téměř šedesát utkání každý skaždým a nezřídka to byla velmi pěkná podívaná. „Utkání zimní ligy jsou výborným odrazovým můstkem pro začátek jarní sezóny. Tyto malé formy klukům prospívají, vzápasech rozhoduje obratnost, rychlost, dynamika,“ říká Martin Hornok zpořádajícího oddílu SK Aritma. Jeho svěřenci združstva B skončili na turnaji osmí. „Máme ještě co dohánět,“ podotkl Hornok na adresu o rok zkušenějších hráčů z„áčka“.



Na druhém místě po finalovém boji skončilo družstvo hráčů Český lev Beroun. Třetí se umístil Králův Dvůr. Josef Masopust společně sradní pro sport Ingrid Kejkrtovou vyhlásili také nejlepšího hráče turnaje, kterým byl Jan Mareš zvítězného týmu. Nejlepším brankářem byl Martin Lisičan zMotorletu Praha. A nejlepším střelcem zvolili pořadatelé Jakuba Bělohrádka zKrálova Dvora. Turnaj se konal za finanční podpory Prahy 6 a pod záštitou starosty Chalupy.  Sturnajem chtějí pořadatelé pokračovat i příští rok, a to také díky vstřícnému jednání spronajímatelem areálu. „Chtěli bychom více týmů, více zápasů,“ plánuje Hornok.

„Kluci, hlavně nepít a nekouřit, to je pro sport důležité,“ říkal mladým fotbalistům jeden z nejlepších hráčů světa, Josef Masopust.

Celkové výsledky:
1. Aritma A, 2. Motorlet, 3. Králův Dvůr, 4. Sparta Krč, 5. Český Lev Beroun, 6. ČAFC, 7. FC Přední Kopanina, 8. Aritma B, 9. FK Dukla, 10. SK Hostivař