Termín uzavírky se posouvá, Patočkova se zavře až 10. března

Datum uzavření Patočkovy ulice se posouvá na pozdější termín. Vdobě uzávěrky Šestky ještě nebyla jednání o termínu úplně uzavřena, předpokládá se však, že nové datum uzavírky bude 10. březen.

Termín 1. březen se nepodařilo dodržet. Na vině byly podle Luďka Důry z odboru dopravy magistrátu klimatické podmínky. Kvůli mrazům, kdy se nesměly zapojovat kabely, se nestihly včas dokončit světelné křižovatky po objízdné trase Myslbekova – Bělohorská – Pod Královkou.

Jak jsme již informovali vminulé Šestce, od března se na téměř tři roky plánuje uzavírka části Patočkovy ulice kvůli další části výstavby městského okruhu, tentokrát hloubeného tunelu, vedeného od Strahovského tunelu po portál raženého tunelu městského okruhu vprostoru u bývalého vojenského hřbitova. Vprvní fázi, cca do 1. července, však bude uzavřen pouze úsek po Myslbekovu ulici. Provoz bude kompletně převeden na objízdnou trasu. Ta bude využívána jak pro automobily, tak i pro linkové autobusy. Pro tramvaje, které se po únorových opravách vrací zpět do své trasy a ruší se náhradní autobusová doprava, bude vpřípadě noční linky zrušena zastávka Hládkov.

Příjezd ke Strahovskému tunelu bude možný pouze ve směru od Vypichu, rovněž tak výjezd ztunelu bude možný pouze vlevo, tj. směrem kVypichu.
Po objízdné trase jsou pro větší bezpečnost dopravy nově zřízeny tři světelně řízené křižovatky a jeden světelně řízený přechod (Hládkov); část ulice Bělohorská byla rozšířena na dva jízdní pruhy vkaždém směru.

Další drobné změny se dočkají řidiči voblasti kolem Prašného mostu. Od 23. března bude provoz ze stávající silnice kvůli pokračující stavbě městského okruhu převeden na provizorní komunikaci, která povede jen několik desítek metrů od současné vozovky. Provoz vmístě kolem Prašného mostu by to mělo ovlivnit minimálně, vprovizorní křižovatce Prašný most bude postavena nová světelná signalizace.

K dalším velkým změnám kolem Prašného mostu dojde na začátku léta, kdy budepřerušen tramvajový provoz meziPrašným mostem a Vítězným náměstím. Výrazné zlepšení situace lze čekat od 1. 9., kdy se budou opět projíždět tramvaje zPrašného mostu na Letnou a budou hotovy finální povrchy kolem stanice Hradčanská.

Změny zastávek u objízdné trasy pro linky 108, 174, 180, 502
Ruší se zastávky Na Petynce v obou směrech.

Zřizují se:

Pod Královkou
– v ul. Pod Královkou, vzastávkách linky 217

Malovanka 
– směr Vozovna Střešovice: vul. Bělohorské, vzastávce TRAM 
 – směr Břevnovská: v ul. Bělohorské, cca 120 m před křižovatkou  s ul. Pod Královkou

Hládkov 
– směr Vozovna Střešovice: v ul. Myslbekově, cca 13 m za protilehlou křižovatkou s ul. Nad vojenským hřbitovem
 – směr Břevnovská: v ul. Myslbekově, cca 10 m před křižovatkou s ul. Nad vojenským hřbitovem

Linka 217
Ruší se zastávky Na Petynce a Pod Královkou v obou směrech.

Zřizuje se:

Hládkov
 
– směr Vozovna Střešovice: v ul. Myslbekově, spol. slinkou 108
 – směr Strahov: v ul. Myslbekově, spol. slinkou 108