Domov a klášter dostaly peníze z dražby

náhled souboruBřevnovský klášter a Domov Svaté rodiny získaly od starosty Tomáše Chalupy dar 130 tisíc korun.

Sumu 260 tisíc korun se totiž po-dařilo vybrat v rámci sbírky na loňském 16. společenském večeru. Peníze se získaly dražbou luxusních šatů návrhářky Camilly Solomon, prodejem tomboly a grafik.

Do Písecké brány na Hradčanech si oba šeky přišli z rukou starosty převzít ředitel Domova Tomáš Biňovec a převor kláštera Prokop Siostrzonek. Záleží na obou organizacích, na co peníze využijí. Ředitel Biňovec už je rozhodnutý. Domov prý po těžké zimě potřebuje spravit střechu a další opravy. „Doufáme, že zbude ještě na nová lůžka, která zkvalitňují život obyvatel Domova.“ Převor břevnovského kláštera Siostrzonek počítá s tím, že peníze půjdou na rekonstrukci klášterních zahrad, kterou z větší části financuje grant EU, počítá se však i se spoluúčastí kláštera.

Oba zástupci obdarovaných se shodli se na tom, že každá pomoc je vítaná. Individuální dárci se o možnostech pomoci dozvědí z webových stránek. „Dárci mohou přispět na konto nebo se stát dobrovolníky v Domově,“ vysvětlil Biňovec.

Praha 6 se snaží využít každé veřejné akce k výběru finanční částky k charitativním účelům. Průběžně lze též podpořit chráněné dílny pracující s postiženými nákupem jejich výrobků ve 4. patře budovy radnice.