Elektronické služby sbíraly ceny

Přestože Praha 6 ve 12. ročníku soutěže Zlatý erb o nejlepší webové stránky a elektronické služby veřejnosti na nejvyšší stupínek nedosáhla, ostatních cen pobrala, co mohla.

Webové stránky Prahy 6 skončily na druhém místě za vítěznou Prahou 7. V soutěži elektronických služeb se na druhém místě umístila nedávno spuštěná SMS podatelna, na třetím pak sněhová pohotovost. Jako nejlepší elektronická služba byly vyhlášeny Veřejné zakázky pod lupou Magistrátu hl. m. Prahy. Čtvrté místo pak obsadila také Praha 6 s webovými portály jakdoskoly.cz a jakdoskolky.cz, sedmé místo Facebook Prahy 6 a 10. místo pátrání po hledaných osobách zveřejňované na šestkovém webu.

Výprava Prahy 6 se tak stala nejúspěšnější výpravou pražského krajského kola V Clam-Gallasově paláci, kde se ceny udílely. „Vždy jsme se snažili dělat elektronické služby tak, aby z toho měli užitek především občané, a SMS podatelna tuto roli naplňuje bezezbytku. Od spuštění služby chodí zhruba jedno podání denně pomocí esemesky," sdělil tiskový mluvčí Martin Šalek.

Služba funguje tak, že občan mobilem odešle zprávu ve formátu: P6 vlastní text na číslo 220 189 111. Zpráva je brána jako jakékoliv jiné podání.