12. Bambiriáda - 20. – 23. května na Vítězném náměstí

Bambiriáda je největší přehlídka činnosti sdružení, která pracují s dětmi a mládeží, a středisek volného času. Nabídne široké veřejnosti ve dnech 20. – 23. května možnost poznat na vlastní oči, jak děti mohou nakládat s volným časem.

Z pražských ostrovů se letos přesune na Vítězné náměstí. Organizátoři se pokusí rodičům představit, jaká sdružení zaměřená na volnočasové aktivity pro děti a mládež existují a jakých zájmů se týkají. Nabídka je pestrá. Bambiriáda je akce zaměřená hlavně na děti. Ony samy tak mohou zjistit, které sdružení je jim nejsympatičtější a kde by se asi cítily nejlépe. Pro děti jsou připraveny různé soutěže, hry, ale i setkání se zajímavými osobnostmi. Novinkou bude virtuální mapa, na které si rodiče mohou najít oddíly či klubovny v okolí svého bydliště, a zjistit si tak všechny kontaktní informace. Návštěvníci z Prahy 6 zde naleznou kontakty na junácké a pionýrské oddíly, na jednotlivé družiny, kontakty na DDM a další občanská sdružení sídlící v Praze 6.

Tradičním pořadatelem je Česká rada dětí a mládeže. Záštitu nad akcí převzal primátor hl. m. Prahy Pavel Bém a starosta Prahy 6 Tomáš Chalupa. Více informací na www.bambiriada.cz