Author dětská 50 letos v novém kabátku

Cyklistický závod pro děti a mládež má za sebou několik úspěšných ročníků v areálu ploché dráhy na Markétě. Vloni se jej zúčastnilo šedesát malých cyklistů. Letos se čeká závodníků více, závod doznal několik změn.

Dětská padesátka je od letošního roku zařazena do seriálu AUTHOR Maraton Tour a ponese název AUTHOR Dětská Pražská padesátka. „Zařazením do tohoto seriálu získáme další účastníky závodu, konkurence bude větší,“ slibuje ředitel závodu Pavel Landa.

Rozšířila se také nabídka jednotlivých kategorií až do 16 let, aby odpovídaly věku dětí v základních školách. V neposlední řadě pořadatelé rozšířili doprovodný program pro rodiče, kteří si mohou změřit svoji fyzickou zdatnost, stejně tak množství tuku v těle a nechat si od odborníků poradit, jakým tělesným aktivitám se správně věnovat.

Author dětská 50 se letos přesouvá z tradičního května do nejbližšího červnového víkendu. „Změna termínu byla vynucena obsazením stadionu Na Markétě významnou akcí ploché dráhy, která měla přednost,“ sdělil Landa. Přemístění závodu na Bílou horu na stadion Na Markétě bylo největším úspěchem minulých ročníků, zejména izolovanost tras od veřejných komunikací byla ze strany rodičů velmi kladně hodnocena.

Author Dětská Pražská padesátka

5. května plochodrážní stadion „Na Markétě“ start první kategorie v 9 hod.

 Kategorie chlapci a dívky od r. 2004 do 1994
 Závod je připravován pro horská a trekingová kola. Zúčastnit se může každý ve věku do 16-ti roků, kdo si podá přihlášku a jeho účast potvrdí zákonný zástupce. Možnost závodů 3 – 5 členných týmů.
 Přihlášky se přijímají na www.mohila.cz do 4. června ve 12 hod.
 Potom je možné se přihlásit až v den startu do 9 hodin.