Běhu Šárkou opět nepršelo

náhled souboruPřes dvě stovky atletů od nejmenších, kteří ještě stěží drželi krok, po ostřílené veterány, se sešlo na 24. ročníku Šáreckého běhu.

Tento přespolní běh se řadí mezi nejstarší tradiční sportovní akce v Praze 6 a každoročně mu přeje i počasí. „Za celou historii běhu nám pršelo jen jednou,“ pochvaluje si ředitel závodu Ivan Čížek z pořadatelského SK Aritma.

Pořadatele poslední roky překvapuje stále vzrůstající zájem o běhání mezi mladšími dětmi. V kategorii ročníků 2003 – 2005 startovali společně chlapci i dívky a na startovní čáře se jich sešlo přes padesát. Na dívky se tak na stupních vítězů nedostalo. „Příště kategorii rozdělíme,“ slibuje Čížek. Na start závodu nejmenších rodičů s dětmi do čtyř let se dostavilo přes dvacet malých závodníků. Suverénní vítězkou se stala Kačenka Šebrlová, dcera slavného tatínka desetibojaře a maminky atletky, která mimochodem dokázala, že je ve výborné formě, když v kategorii žen na 7 kilometrové trati skončila na 1. místě. Mezi nejúspěšnější závodníky patřili atleti oddílů USK a Slavia Praha a Spartaku. Domácí Aritma se na stupně vítězů prosadila v kategorii chlapců, kde zvítězil na 400m dlouhé trati Oliver Serafin.