Plavecká sezona začala, příjezd zajištěn

Koupaliště Petynka otevřelo 1. května. Návštěvníci budou mít zajištěn příjezd přímo ke koupališti.

Zatímco dosud byla oblast kolem ulice Na Petynce kvůli výstavbě městského okruhu neprůjezdná, se začínající sezónou stavebníci umožní příjezd před brány koupaliště a bezplatné parkoviště. Příjezd bude možný po objízdné trase kolem Pyramidy a ulicí Pod Královkou a dále přes křižovatku Malovanka podle směrovek přímo ke koupališti. Druhý příjezd je možný po Patočkově ulici ve směru od Vypichu a opět přes křižovatku. „Je to opatření, které se nám podařilo se stavbou vyjednat právě kvůli obsluze koupaliště,“ sdělila koordinátorka strategického rozvoje Prahy 6 Jaroslava Trnková. Výjezd od koupaliště bude možný po ulici Na Petynce, která je jednosměrná. Během května by měla být u křižovatky Malovanka zřízena také obousměrná zastávka autobusu.

O provoz koupaliště se i v letošním roce stará společnost Sneo a. s. V květnu je otevřeno od 9 do 20 hodin, v červnu se otevírací doba prodlouží, koupaliště bude v provozu od 7 do 21 hodin. V areálu je k dispozici připojení na internet pomocí wifi. Vstupenky jsou buď jednorázové nebo čipové s nabitým předplatným. Děti do 14 let a senioři nad 70 let mají vstupné za polovinu.

Od 4. května začnou v bazénu bezplatné lekce aquaerobiku v rámci projektu Zacvičte si s Prahou 6. Lekce bude možné navštěvovat každé úterý a čtvrtek od 10 do 11 hodin.