TV 6 denně a v angličtině

Reportáže internetové televize TV 6, která prostřednictvím internetových stránek www.tv6.cz vysílá novinky z dění v městské části, mohou lidé sledovat denně. Každý den je připravena jedna aktuální reportáž nebo zajímavost.

Další novinkou jsou anglické titulky, aby zprávy mohli sledovat i cizinci. „Anglické titulky nejsou přepychem. Nejen, že skvěle doplňují naší snahu o lepší jazykové vzdělávání dětí a studentů, ale navíc umožňují sledovat dění v městské části i našim cizojazyčným spoluobčanům,“ uvedl tiskový mluvčí radnice Martin Šalek. V Praze 6 dnes žije dvanáct a půl tisíce cizinců, to je téměř deset procent všech cizinců žijících v Praze. Zároveň zde má sídlo přes šedesát diplomatických misí. „Tímto také získávají možnost sledovat dění v místě svého pracoviště,“ dodal.

TV6 přichází s anglickou verzí jako první obecní internetová televize. Titulky jsou pod zvláštním odkazem „English subtitles“. České titulky pro neslyšící používá TV 6 již delší dobu, uplatní se i v informačních kancelářích a na radnici, kde běží televizní magazín pro občany a právě díky titulkům neobtěžuje zvukem.

Po skončení aktuálního týdne se reportáže ukládají do archívu, který je rovněž přístupný.