Lidé se mohou ptát na stavbu metra

Informační centrum ke stavbě prodloužení metra A je od května vprovozu. Nachází vulici KLánu 2. Pro veřejnost bude otevřeno každé úterý od 14 do 18 hodin, k dispozici je i telefon 235 314 109. Po předchozí domluvě je možno sjednat i skupinové návštěvy sodborným výkladem.

„Věřím, že centrum přispěje kpřípravě stavby. Občané budou objektivně informováni o situaci při její realizaci,“ řekl primátor Pavel Bém.

Vcentru si lze prohlédnout dokumenty ke stavbě, letecké snímky pozemků, mapy, každý měsíc aktualizovaný soubor barevných fotografií zprobíhající výstavby celé trasy a na dotazy veřejnosti budou odpovídat kompetentní zástupci Sdružení zhotovitelů a projektanta.

„Nejen občané Prahy 6, ale celá veřejnost musí mít přehled a možnost kontrolovat, jak se stavba dotkne jejich každodenního života,“ řekl pražský radní pro dopravu Radovan Šteiner.

Otevření infocentra se zúčastnili i zástupci Prahy 6 starosta Tomáš Chalupa a koordinátorka strategického rozvoje Jaroslava Trnková, kteří na vzniku informačního centra trvali a za městskou část nabídli nevyužívané prostory kpronájmu.

Uzavírky komunikací v červnu

❒ ulice Pod bateriemi uzavřena do 30. 6. – obnova vodovod. řadů a dostavba kanalizace

❒ ulice U druhé baterie (úsek U Vojenské nemocnice – U páté baterie) uzavřena do 30. 6. – oprava komunikace vrámci chodníkového programu (hradí MČ Praha 6)

❒ ulice V středu uzavřena do 30. 6. – rekonstrukce kanalizace

❒ ulice Radčina uzavřena do 30. 6. – rekonstrukce vodovodního a kanalizačního řadu

❒ ulice Charlese de Gaulla (úsek Na Marně – Na Marně) uzavřena do 30. 6. – obnova vodovodního řadu

❒ ulice Za Strahovem uzavřena do 6. 10. – rekonstrukce komunikace